رابطه‌ی بلا با رهاکردن دوست! (کلیپ صوتی کوتاه)

بسم الله الرّحمان الرّحیم
چند لحظه از سخنرانی حاج‌آقا اسماعیل داستانی بِنیسی
(متن صوت بالا):

رابطه‌ی بلا با رهاکردن دوست!

هنر، این است که انسان رفقای خوبش را نگه دارد، رفقای صادقش را نگه دارد.

     بله؛ یک وقت، یک رفیقی داری، همنشینی داری، آشنایی داری که دیگر از مسیر خدا خارج شده و هرچقدر تو تلاش کنی و دعا کنی، به راه نمی‌آید. واقعاً خارج شده و واقعاً دیگر به راه نمی‌آید. این‌جا باید از او قطع رابطه کنی؛ چون دستور دینی است.

     امّا به صِرف این که «این به من تو گفت»، به صرف این که «این، فُلان خواسته‌ی مرا برآورده نکرد»، به صرف این که «یکی خوشگل‌تر، داراتر، مهربان‌تر، خوش‌اخلاق‌تر، باحال‌تر از این پیدا کردم، پس این را رها کنم» و امثال این‌ها، نمی‌شود رها کرد.

     حضرت رسول اکرم ـ صلّی الله علیه و آله و سلّم. ـ فرمودند: «اِنَّ اللّهَ ـ تَعالی. ـ یُحِبُّ حِفظَ الوُدِّ القَدیم؛ قطعاً خداوند، حفظ دوستی دیرین را دوست می‌دارد.» خدا همیشه خوشش می‌آید که تو دوستی‌های گذشته‌ات را و دوستان قدیمت را حفظ کنی و نگه داری.

     حضرت امیرالمؤمنین، امام علیّ بن ابی‌طالب ـ سلام اللّه تعالی علیه. ـ فرمودند: «لاتَستَبدِلَنَّ بِاَخٍ لَکَ قَدیمٍ اَخًا مُستَفادًا ما استَقامَ لَکَ؛ اصلاً برادر کهن را تا وقتی که با تو صادق است، با برادرِ تازه‌به‌دست‌آمده عِوض نکن؛ فَاِنَّکَ اِن فَعَلتَ فَقَد غَیَّرتَ؛ چون تو اگر چنین کنی، قطعاً تغییر دادی و اِن غَیَّرتَ تَغَیَّرَت نِعَمُ اللهِ عَلَیکَ؛ و اگر تغییر بدهی، نعمت‌های خدا بر ضدّ تو تغییر می‌کند!» پناه بر خدا!

     فرمود: اصلاً و به هیچ وجه، رفقای قدیمت را به خاطر رفقای جدید، همنشینان کُهَنت را به خاطر همنشینان تازه‌ات، آشنایان گذشته‌ات را به خاطر آشنایان حالت رها نکن. آن قدیمی‌ها را با این تازه‌ها عوض نکن. چرا؟ چون این کار، یک نوع تغییردادن است و اگر تو تغییر بدهی چنین نعمتی را، خدا نعمت‌هایش را بر تو تغییر می‌دهد و دچار بلا می‌شوی. از راهِ چه؟ از راه تغییر نعمت‌ها و همین‌طور: مشکلات روحی، مشکلات بدنی، مشکلات مالی، مشکلات سیاسی، مشکلات فرهنگی و دینی و همین‌طور. وای به حال کسی که نه‌تنها رفیقش را کنار بگذارد، عمداً دلش را هم بشکند [و] رفیقش ببیند «نو که اومد به بازار / کهنه شود دل‌آزار»!

#بلا، #دوستی، #رفاقت، #نعمت، #همنشینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته‌های مشابه:

دکمه بازگشت به بالا