آفرینش و اوصاف حضرت امام حسن مجتبی (سلام الله تعالی علیه)

بسم الله الرّحمان الرّحیم
این متن، نکاتی از سخنرانی حجّت الاسلام و المسلمین اسماعیل داستانی بِنیسی در روز چهارشنبه، 1397/3/9، با موضوع امام حسن مجتبی ـ سلام الله تعالی علیه. ـ است.
از حضرت رسول اکرم ـ صلّی الله علیه و اله و سلّم. ـ نقل شده است که فرمودند: «قطعاً خدا من و علی را دو نور در جلو عرش آفرید. دوهزار سال پیش از این که (خدا) آدم را بیافریند، (ما) خدا را تسبیح و تقدیس میکردیم (= به پاکی میستودیم)؛ سپس (پیوسته) ما را از صُلبی پاک و شکمی پاک (به صلب و شکم پاک دیگر) انتقال داد تا این که ما را در صلب ابراهیم سکونت داد؛ سپس ما را از صلب ابراهیم به صلبی پاک و شکمی پاک منتقل کرد تا این که ما را در صلب عبدالمطّلب ساکن کرد؛ آنگاه نور (ما) در عبدالمطّلب تقسیم شد؛ پس دوسوم آن در عبدالله و یکسومش در ابوطالب قرار گرفت؛ سپس (من از صلب عبدالله و علی از صلب ابوطالب به دنیا آمدیم و پس از مدّتی) نور از من و از علی،در فاطمه جمع شد؛ پس، حسن و حسین (که از او به دنیا آمدند،) دو نور از نور پروردگار جهانیان هستند.»
بر طبق حدیث شریفی، حضرت امام حسن مجتبی ـ سلام الله تعالی علیه. ـ این اوصاف را داشتند:
1. عابدترین مردم زمان خود بودند؛
2. زاهدترین آنان بودند؛
(زاهد کسی است که به دنیا دل نمیبندد؛ نه کسی که دنیا ندارد. ایشان در عین این که ثروتمند بودند، زاهدترین مردم بودند و ثروتشان را در راه خدا خرج میکردند.)
3. هنگامی که به حج میرفتند، پیاده و گاهی پابرهنه میرفتند؛
(آن حضرت بیست بار پیاده به حج رفتند.)
4. هنگامی که مرگ یا قبر یا زندهشدن در قیامت و یا گذشتن از صراط (= پلِ روی جهنّم) را یاد میکردند، میگریستند؛
5. هر گاه عرضهی اعمال به خداوند والا را به یاد میآوردند، بهگونهای ناله سر میدادند که از آن ناله بیهوش میشدند؛
6. در نماز بندهای بدن شریفشان میلرزید؛
7. هنگامی که بهشت و آتش دوزخ را یاد میکردند، مانند مارگزیده میلرزیدند و از خداوند والا بهشت درخواست میکردند و از آتش جهنّم به او پناه میبردند؛
8. در هر جای قرآن کریم، به عبارت «یا اَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا» (ای کسانی که ایمان آوردید!) میرسیدند، عرض میکردند: «لَبَّیکَ اللّهُمَّ لَبَّیک؛ بله خدایا! بله (قبول میکنم).»؛
9. در همهی احوالشان به یاد خدا بودند.