نوشتار حاج‌آقا سیّد محمّدحسین مرتضی در باره‌ی حضرت استاد بِنیسی

بسم الله الرّحمان الرّحیم

این متن، ویراسته‌ی نوشتار حجّت الاسلام و المسمین سيّد محمّدحسين مرتضى، استاد و نويسنده‌ی لبنانى و مؤسّس یک حوزه‌ی علميّه‏‌ در لبنان، در باره‌ی حضرت استاد اسدالله داستانی بِنیسی ـ رضوان الله تعالی علیه. ـ‌ است.


شناختِ شخصيّتى كه خوهاى پسنديده را در خود گرد آورده باشد و زود او را از دست بدهى، آسان نيست؛ به‏‌ويژه در زمانى كه انسان نمونه و الگو كم شده باشد.

     اگر زمين از اين‏‌گونه انسان‏‌ها تهى شود، اهلش را در خود فرومى‏‌برد؛ چون به سبب آنان آسمان باران مى‏‌بارد و زمين درخت مى‏‌روياند و درختان ميوه مى‏‌دهند و خداوند والا آسمان را از اين كه بر زمين بيفتد، نگاه مى‏‌دارد؛ پس، آنان ستون‏‌هاى دين و رحمت پروردگار جهانيان در زمين هستند.

     اگر تو بخواهى به يكى از اينان در زمان حاضر اشاره كنى، شتاب مى‏‌كنى به نشان‏‌دادن دانشمند بزرگ، حضرت شيخ اسداللّه داستانى بنيسى كه خدا او را در بهشت‏‌هاى گسترده و رضوانش جاى دهد!

     همانا من افتخار داشتم كه او را حدود چهار سال پيش از رحلتش بشناسم و اين به سبب همسايگى‏‌ام با آن بزرگ بود.

     او خوب‏‌همسايه‏‌اى بود كه روايات اهل‌ بيت عصمت و طهارت ـ عليهم السّلام. ـ را بيان مى‏‌فرمود و خوب‏‌همنشينى بود كه ديدارش تو را به ياد خدا مى‏‌انداخت؛ زيراكه مجلسش را آراسته به ياد امام على و خاندانش ـ عليهم السّلام. ـ مى‏‌يافتى.

     اگر مى‏‌خواستى ويژگى‏‌هاى مؤمنان و شايستگان را بشناسى، اندكى رفت‏‌وآمد با او، برايت كافى بود تا فراوان‌درفراوان از او دريابى.

     او با كودكان كودكى مى‏‌كرد و با جوانان جوانى و در جلسات علما گنجينه‌ی دانش و تيزىِ فهم بود. او بيش‏‌تر از آنچه بهره ببرد، بهره مى‏‌داد و از سخن‏‌گفتن نيكو رويگردان نبود.

     اگر يک بار او را مى‏‌ديدى، دوستش مى‏‌داشتى و اگر با او سخن مى‏‌گفتى، عاشقش مى‏‌شدى و اگر او با تو سخن مى‏‌گفت، آرزوى همنشينى‏‌اش را مى‏‌كردى.

     پس سلام بر او در هنگامى كه زاييده شد و هنگامى كه به شايستگى زندگى كرد و هنگامى كه با شايستگان برانگيخته خواهد شد.

4 دیدگاه‌ها

  1. سلام. بنده از دوستان حاج‌آقا سیّد محمّدحسین مرتضی در قم بودم؛ ولی در چند سال اخیر، با ایشان ملاقات نداشته‌ام. اگر ایمیل یا شماره‌ی حوزه‌ی ایشان در لبنان را دارید، برای بنده بفرستید.

  2. سلام علیکم.
    ممنون از وبگاه خوبتان.
    من استاد بنیسی را درک نکردم؛ ولی چون خدمت پسرشان، حاج‌آقا بنیسی، می‌رسم، انگار ایشان را درک می‌کنم؛ زیرا او، همانند پدرشان دارای صفات خوب و نیکو است.

    1. علیکم السّلام و رحمه الله.
      از نظرتان و بیان آن سپاسگزارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته‌های مشابه:

دکمه بازگشت به بالا